CiènciaLab 2021


Campus de GandiaCalendariAl campus de Gandia s'han programat les dates següents:


> Segon quadrimestre
Febrer Març Abril
10 i 24 10 i 24 7


Programa L’alumnat ve al campus de Gandia i realitza dos tallers (d'una hora i mitja de durada cadascun) durant un matí, amb una capacitat màxima de 20 alumnes.

En el segon quadrimestre (febrer, març, i abril ) s'ofereixen els tallers Estudi del medi ambient per satèl·lit i Taller de ràdio.


· Programa segon quadrimestre:


Horari Activitat
10 h Recepció de l’alumnat
10.15 h
Grup A
Estudi del medi ambient mitjançant imatges de satèl·lit
Grup B
Vull ser podcaster
11.45 h Descans
12 h
Vull ser podcaster
Estudi del medi ambient mitjançant imatges de satèl·lit
13.30 h Visita al campus (opcional)
14 h Final de la jornada
InscripcióEl professorat interessat a participar amb l’alumnat de 3r o 4t de l'ESO en els tallers de CiènciaLab del campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València (UPV) ha d'enviar un correu a Mª Teresa Zorrilla González.
mzorrill @ upvnet.upv.es
Teléfono 96 284 93 87 (Extensió:49387)

Recordem que els grups d’estudiants han de ser de 20 (nombre òptim) o de 25 com a màxim.
Tallers

Estudi del medi ambient mitjançant imatges de satèl·lit


Professorat: Javier Estornell. Dpto. de Ingeniería Cartográfica, Geodesia y Fotogrametría

Es farà un taller dinàmic utilitzant aplicacions informàtiques de lliure accés on els participants exploraran l'ús de la teledetecció per a analitzar canvis significatius de zones amb interés mediambiental (glaceres, incendis forestals, zones humides, volcans, cicle de l'arròs a l'Albufera entre altres). Per a tal fi es visualitzaran imatges Sentinel-2 del programa Copernicus i imatges Landsat per a detectar els canvis sobre la superfície terrestre en aquestes zones.
Vull ser podcaster


Professorat: Raül Terol. Dep. de Comunicació Audiovisual, Documentació i Història de l’Art

L’objectiu principal del taller és apropar el món de la radiodifusió i del podcasting als més joves. Amb una breu presentació de l’Estudi de Ràdio, les seues diferents parts, la infraestructura tècnica i les aplicacions informàtiques, sense abordar les característiques tècniques de cadascun dels components atenent a la durada de la sessió.

S’exposarà als i les alumnes els quatre pilars fonamentals sobre els que s’assenta el llenguatge radiofònic i que seran fonamentals per a la posterior producció de la falca radiofònica d’una manera òptima i eficient. Parlarem breument sobre els formats d’èxit al podcast així com de la publicitat a la ràdio per a centrar-nos amb el de major ús, la falca radiofònica. A partir d’este moment els alumnes es posaran de ple en la vessant pràctica del taller afrontant el procés de producció de la falca radiofònica. Es proposarà l’exercici de realització d’un breu podcast o d’una falca publicitària sobre el seu centre educatiu.
Universitat Politècnica de València © 2021
EMAS upv